Zoeken in deze blog

woensdag 10 februari 2010

kamervragen

Je hoeft maar naar het nieuws te kijken of te luisteren en je hoort het weer, de kamervragen aan de regering. Ik heb er eens een paar opgezocht en gelezen en was eigenlijk nieuwsgierig of deze vragen ook beantwoord worden. Er worden zelfs kamervragen gesteld over het feit of het televisie programma op zoek naar Mary Poppins wel op de publieke televisie thuishoort. Ik dacht toch dat de tweede kamer en de regering wel wat belangrijkere dingen hadden dan elkaar hier mee lastig te vallen. Dit zijn de vragen die van Dijk en Gerkens van de SP hebben gesteld aan de regering:

1
Wat is uw oordeel over het
programma «Op zoek naar Mary
Poppins» van de AVRO, waarbij
kijkers werden opgeroepen om voor
60 cent per sms te stemmen op de
kandidaten?
2
Is het toegestaan dat de publieke
omroep bij kijkers inkomsten
genereert via sms-diensten? Zo ja,
onder welke voorwaarden?
3
Is er winst gemaakt met de
sms-actie? Kunt u uiteenzetten wat er
met de inkomsten van de sms-actie
gebeurt? Welk bedrag is in totaal
gemoeid met de sms-actie?
4
Is dit programma volledig volgens de
regels van de Mediawet, de publieke
omroep en het Commissariaat voor
de Media gemaakt? Kunt u uw
antwoord toelichten?
5
Is de tv-promotie voor de musical van
Mary Poppins volledig in
overeenstemming met de
voorschriften? Wat zijn precies de
voorschriften?
6
Wat is in het algemeen uw oordeel
over commerciële producties (zoals
musicals van Joop van den Ende) die
bij de publieke omroep worden
gepromoot? Deelt u de mening dat de
publieke omroep allereerst publieke
programma’s dient te maken, zonder
winstoogmerk?

Hebben deze mannen nou helemaal niks anders te doen dan ons belasting geld te verspillen met dit soort onzin. Joop van den Ende voelde zich ook nog beledigd en was verdrietig over de vragen van de SP, zijn weerwoord in deze is dan ook dat hij expres de publieke omroep heeft gekozen omdat deze juist kunst en cultuur moeten bieden op de televisie, en ja de elf miljoen die voor geïnvesteerd is moet ook terug verdiend worden, net of wij medelijden zouden moeten hebben als meneer van den Ende de verkeerde investering gedaan zou hebben.

Neem nou de kamervragen die gesteld zijn over de vrijwillige levens beëindiging van Mevrouw Moek Heringa, daar heb je een interessante discussie opgestart binnen de regering. Mevrouw Moek Heringa heeft met behulp van haar zoon zelfstandig een einde gemaakt aan haar "voltooide leven", lichamelijk was ze nog helemaal goed in orde maar zoals ze zelf zei was haar leven ten einde. Huisarts en de NVVE kon niks voor haar doen dus besluit haar zoon Albert Heringa zijn moeder te helpen. Maandag is de documentaire op de televisie geweest bij Netwerk, deze heeft veel stof doen opwaaien en de discussie weer flink opnieuw opgelaaid. Ik ben erg nieuwsgierig naar de antwoorden die op deze vragen komen, als ze al komen!

Ik hoop in ieders geval dat door deze documentaire en de vrijwillige dood van Mevrouw Heringa de deur wijd open gaat voor mensen die vrijwillig een einde aan hun leven willen maken.

Ik wil niet zeggen dat het helemaal verspilde moeite is om die vragen te stellen aan de regering, maar zou het toch niet zo zijn dat de antwoorden toch dusdanig worden opgesteld dat de regering de hete adem van de vragenstellers weer even uit de nek vandaan hebben en de antwoorden op de kamervragen weer nieuwe vragen uitlokken en we dan voor we het weten in een cirkeltje bezig zijn met elkaar aan het werk te houden, dit net zo lang tot dat de meest opzienbarende schandalen en voorvallen in de doofpot verdwijnen.
De Nederlandse musicals die in Nederland geproduceerd en vertoond worden liggen onder vuur, dit zou te wijten zijn aan het feit dat de kwaliteit minder wordt en alle musicals als een eenheidsworst de revue passeren en het vaker alleen maar spektakel is in plaats van goede zang met een mooi verhaal. Het ene televisie programma op zoek naar... een musical ster is nog niet afgelopen of de musical is al in de theaters. Volgens mij worden we behoorlijk in de maling genomen door meneer van de Ende en al die andere musical producers. Misschien kan de SP hier ook nog wat vragen aan weiden aan de regering.

En als laatste, mochten we vergeten zijn wat er de afgelopen jaren gebeurd is luister en kijk dan nog maar eens naar deze clip van Lange Frans en Baas B en vertel mij dan maar.

Blijf vragen en je verbazen tot schrijfs.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten