Zoeken in deze blog

dinsdag 2 maart 2010

Move like Michael Jackson.

Stel je eens voor dat er een familielid van jou komt te overlijden, je broer bijvoorbeeld. Dit zorgt voor veel verdriet en je gewone leventje komt op zijn kop te staan. De dood van Michael Jackson heeft veel meer mensen verdriet gedaan als alleen zijn familie. Uiteraard heel veel fans en veel vrienden en kennissen van hem. Ook zijn vele familie leden waren erg verdrietig over zijn overlijden. De kranten stonden vol en de televisie en andere media raakten en raken er maar niet over uitgepraat.

25 juni 2009 komt het nieuws over Nederland en de rest van de wereld heen, veel mensen kunnen het niet geloven. We zijn inmiddels negen maanden verder en nog steeds zijn er actuele programma's op de televisie over de dood van deze artiest. Ik heb de programma's over Michael Jackson niet precies geteld maar volgens mij zijn er twee programma's om de beste look a like Michael Jackson te vinden. Op zich is dit nog niet zo heel erg, maar als ik dan zie dat het ene moment zijn broers huilend voor de televisie zijn en twee programma's verderop met een 'big smile' een programma aankondigen om maar toch vooral te kijken naar "move like Michael Jackson". Hebben deze mensen helemaal geen gevoel in hun lichaam. Het lijkt me toch erg moeilijk om met een grote lach op je gezicht een programma aan te kondigen waar bij er grof geld wordt verdient aan je overleden broer. Deze mensen nemen het spreekwoord 'de een zijn dood de ander zijn brood' wel erg serieus.

Het wachten is nu op de Jopies van de Ende en de andere musical producers om de eerste programma's te starten "op zoek naar Michael Jackson". Kunnen in de kerst dagen van 2010 de theaters weer vol lopen om de musical 'The live of Michael Jackson' te gaan zien.

Naar mijn bescheiden mening hebben er wat teveel mensen financiƫle voordelen bij de dood van deze toch wel grote artiest. De film over het grote concert wat hij zou gaan geven was erg snel na zijn dood al in de bioscopen, leuke reclame campagne eraan, vermelden dat de film maar twee weken te zien is... dit alles resulteerde in vele bioscoop bezoekers over de hele wereld.

Zelfs na zijn dood wordt deze man -die volgens mij zijn hele leven al achtervolgt is- nog steeds achtervolgt.

Michael Jackson R.I.P.