Zoeken in deze blog

zondag 21 november 2010

De bibliotheek

Al vanaf dat ik een klein jongetje was kwam ik bij de bibliotheek. Altijd op zoek naar dat ene boek wat mij kon boeien. Als het spannend was las ik het in één keer uit en ging weer terug.

Nu moet de regering bezuinigen en in sommige gemeentes raakt dat de organisaties waar we dit eigenlijk helemaal niet willen, muziekscholen en bibliotheken en kleine theaters.

Als je het nieuws leest vliegen de miljarden je om de oren, 100 miljard steun door de EU aan Ierland, Kwikfit wordt overgenomen voor bijna een miljard, miljarden fraude bij het modemerk Dolce en Gabanna, het automerk Opel heeft miljarden staatssteun nodig in Amerika, de Nederlandse regering wil de maximum snelheid op de snelwegen opvoeren, deze actie gaat de belasting betaler miljarden euro's kosten.

Het gezin met de kleine beurs wordt weer de dupe van de bezuinigingen, ongelijkheid ten top als je deze berichten allemaal leest. De bedrijven met grote winstgevendheid worden groter en de zieltogende bedrijven worden opgeslokt door de grote. De verdeeldheid wordt steeds groter en Nederland wordt verder in tweeën gesplitst.

Als de regering wakker gaat worden en bij de miljarden maar een paar procent weg haalt kunnen mijn kinderen en de generaties daarna ook nog blijven lezen. Laten we er voor zorgen dat de cultuurwaarde en scholing van ons en onze kinderen op een hoog niveau blijft, de ontwikkeling van Nederland komt in gevaar bij deze verkeerde bezuinigingen.

Draag je de bibliotheek en cultuur ook een warm hart toe teken de petitie.

http://steundebibliotheek.petities.nl/