Zoeken in deze blog

zondag 31 januari 2010

maffia bv

Misdaad loont !

Uit eerste voorzichtige ramingen voorspelt het centraal planbureau een economische krimp van 3.5 procent dit jaar in Nederland, de werkloosheid dit jaar zal stijgen naar 8.75 procent.
De prognoses voor 2010 in Europa is niet helemaal somber naar verwachting zal de Europese economie zich stabiliseren. Ook Italië zal een lichte groei of een stabilisatie vertonen in de economie. De wereldwijde economische crisis heeft harder toegeslagen dan voorspeld.
Europa en Nederland kruipen weer een beetje uit het crisisdal vandaan.
De beursen en banken worden langzaam weer wat positiever.

Zoals elk jaar worden door het Centraal Plan Bureau de verschillende economieën in Europa berekent. Ook dit jaar is de Italiaanse maffia financieel doorgelicht. Bij de Italiaanse werkgeversorganisatie Confesercenti is een rapport verschenen met daarin alle nieuwe omzet en winst cijfers van de Italiaanse maffia.
Dit rapport becijfert de gigantische omzetten die de georganiseerde misdaad in Italië elk jaar weer weet te maken. Je zou mogen verwachtten dat ook de crisis in 2009 en 2010 ook bij de maffia toegeslagen is. Niets is minder waar, de omzetten zijn juist weer mega gegroeid bij de gezamenlijke maffia’s. De verschillende maffia groepen zoals, Cosa Nostra, `Ndrangheta, Cammora, Sacra Corona, Unita en Basilicata hebben het beter gedaan dan ooit. Ondanks de crisis of misschien dankzij de crisis hebben de verschillende Italiaanse maffia groepen vijf miljard euro meer verdient dan vorige jaren. De omzet zou zijn gestegen tot 135 miljard euro, als je dit vergelijkt met een autofabriek als Fiat in Italië is de omzet van de maffia drie keer zoveel.
Onder de streep blijft er nog een behoorlijke winst over van deze omzet namelijk 78 miljard euro. Kosten maken de Italiaanse maffia natuurlijk ook en er gaat behoorlijk wat geld in om, neem alleen al de advocaten kosten om de maffioso uit de gevangenis te houden, deze bedraagt 800 miljoen euro. Ook de salarissen van de maffioso zijn niet mis, in totaal werd er voor 1.17 miljard aan lonen uitbetaald.

Waar verdient de maffia dit nu allemaal mee; de drugshandel is altijd nog steeds inkomsten bron nummer één namelijk een slordige 60 miljard euro, mensen en bedrijven afpersen gaat de maffia ook nog steeds erg goed af, afpersing criminaliteit levert een slordige 9 miljard euro op. Daarna komt met 5.8 miljard euro de handel in wapens gevolgd door smokkel met 1.2 miljard euro en mensenhandel haalt net geen miljard maar een 870 miljoen euro.
Niet alleen met illegale praktijken verdienen de Italiaanse boeven hun geld, ook de legale business legt de maffia geen windeieren. Hier gaat op het moment 25 miljard euro in om, dit is onderverdeelt in groente en fruithandel, ook publieke aan en uitbestedingen en de vastgoed sector maakt hier een groot deel vanuit. Nog steeds wordt de omzet hoog gehouden door het verwerken en dumpen van afval, deze milieucriminaliteit levert nog steeds 16 miljard euro op.

De Italiaanse regering heeft een actieplan tegen de Italiaanse maffia goedgekeurd, in een speciale ministerraad is er een tienpuntenplan gepresenteerd, het plan omvat onder meer een speciale wet en de oprichting van een dienst die goederen en gelden in beslag kan nemen en beheren.
Ook heeft de regering Berlusconi een aantal anti-maffia wetten opgesteld. Als je het bovenstaande leest ga je je wel afvragen of Berlusconi zichzelf niet in zijn vingers gaat snijden.

Ondanks de illegaliteit van al deze criminele werkzaamheden moet je toch langzaam gaan afvragen of je de Italiaanse maffia wel moet uitroeien. Als er morgen een einde aan de maffia zou komen, staan er vervolgens heel veel Italianen en misschien wel meer Europeanen zonder werk op straat, vervolgens zou de de hele Europese krimp in de volgende jaren nog groter kunnen worden.

Er zijn nu ook plannen om de maffia voor te stellen om hun vermogens te legaliseren, dit zou in één keer zoveel geld genereren dat veel problemen in Italië opgelost kunnen worden.

Misdaad loont ??... zeg het mij maar.

Tot schrijfs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten